Vernedering voor Boëtius: Bayern maakt zeventien (!) goals in drie wedstrijden

Vernedering voor Boëtius: Bayern maakt zeventien (!) goals in drie wedstrijden

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 19:48zo 17-03-2019 om 19:48

Bayern München vloog midweeks uit de Champions League, maar is in de Bundesliga ongenaakbaar. Het FSV Mainz van Jean-Paul Boëtius werd in München op de pijnbank gelegd en kon de zesde Bayern-zege op rij niet voorkomen.

De Bundesliga-koploper had met respectievelijk 1-5 en 6-0 van Borussia Mönchengladbach gewonnen en had er ook tegen nummer dertien Mainz zin in. Al na drie minuten opende Robert Lewandowski de score met een bijzonder subtiele voetbeweging, waarmee hij doelman Florian Müller in de korte hoek verraste: 1-0.

Nog voor rust viel de wedstrijd in het slot. James Rodriguez verzorgde de 2-0 na een fraaie 'borstassist' van James Rodriguez en Kingsley Coman maakte er 3-0 van. Boëtius werd halverwege gewisseld en zag vanuit de dug-out hoe de score nog verder opliep. James maakte met een bekeken afstandspoging en een fraaie stift zijn hattrick vol: 4-0 en 5-0. Twintig minuten voor tijd schoot de Canadese invaller Alphonso Davies uit de rebound zijn eerste Bayern-treffer tegen de touwen.

Bayern staat in punten nog steeds gelijk met Borussia Dortmund, maar is dankzij de 6-0 tegen Mainz én de elf treffers in de voorgaande wedstrijden dik in het voordeel qua doelsaldo: +41 om +34. De twee koplopers treffen elkaar op zaterdag 6 april in München.

Poll

Wie wordt dit jaar Bundesliga-kampioen?

(2985 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws