'Frenkie de Jong vervangen zou heel mooi zijn, maar zo ver ben ik nog niet'

'Frenkie de Jong vervangen zou heel mooi zijn, maar zo ver ben ik nog niet'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 08:33ma 18-03-2019 om 08:33

Azor Matusiwa speelde zaterdag vakkundig het gevreesde sc Heerenveen-duo Michel Vlap-Sam Lammers uit de wedstrijd. De twintigjarige middenvelder was zeer belangrijk voor De Graafschap en gaf bovendien een assist tijdens de 0-3 zege in Friesland.

Matusiwa kwam in de winterstop 'na één telefoongesprekje' met trainer Henk de Jong op huurbasis over van Ajax. Komende zomer hoopt hij op een nieuwe kans in Amsterdam, maar nog niet als dé vervanger van Frenkie de Jong. "Dat zou heel mooi zijn, maar zo ver ben ik nog niet", zegt Matusiwa in De Telegraaf. "Wel zou het kunnen dat er veel spelers vertrekken bij Ajax en dan hoop ik dat ik een plekje kan verdienen in de selectie. Maar nu richt ik me op De Graafschap."

De balveroveraar was in het Abe Lenstra Stadion ook belangrijk door met één actie twee man te kijk te zetten en Charlison Benschop op maat te bedienen voor de 0-1. "Ik had hem nog een beetje opgepept voor de wedstrijd", reageert de spits. "Ik zei: Azor, ik wil echt geen Vlap of Lammers meer horen, want ik heb dat echt de hele week al gehoord. Hij heeft dat geweldig gedaan."

Lees ook: De Graafschap domineert in Heerenveen en zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Matusiwa nog doorbreken bij Ajax?

Ja
57%
Nee
43%
(2791 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws