De Graafschap domineert in Heerenveen en zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

De Graafschap domineert in Heerenveen en zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 20:22za 16-03-2019 om 20:22

Laatste update: zaterdag 16 maart 2019 om 21:44za 16-03-2019 om 21:44

De Graafschap heeft voor een daverende verrassing gezorgd. Het uitduel bij sc Heerenveen werd met opvallend ruime cijfers gewonnen (0-3), waardoor de Superboeren belangrijke punten halen in de strijd tegen degradatie.

Binnen drie minuten leidden de bezoekers in het Abe Lenstra Stadion. Azor Matusiwa vond met een bekeken balletje zijn spits, Charlison Benschop. Die twijfelde geen moment, plaatste de bal in de verre hoek en opende daarmee de score voor De Graafschap.

De Superboeren schoten zich even later bijna in de voet. Mitchell van Bergen bracht de bal voor het doel, waar Matusiwa de bal bijna in eigen doel schoot. De middenvelder, gehuurd van Ajax, trof tot opluchting van de ploeg en fans uit Doetinchem echter de paal.

De Graafschap haalde de rust zonder verdere kleerscheuren, mede doordat Heerenveen zijn tegenstander in eigen huis totaal niet de wil op kon leggen. Dat lukte na rust ook niet. Integendeel, het waren de mannen van Henk de Jong die het betere van het spel hadden en twintig minuten voor tijd verdiend op 0-2 kwamen. Javier Vet tikte een hoekschop van El Jebli binnen.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de Friezen, die aan alle kanten voorbij werden gelopen door de enthousiaste Superboeren. Heerenveen moest ook nog de 0-3 slikken, een prachtdoelpunt van Delano Burgzorg. Hij soleerde eigenhandig door de Friese defensie en rondde het zelf ook af. Even leken de Friezen vlak voor tijd vanaf de stip de kans te krijgen om de eer te redden, maar na interventie van de VAR werd hen die mogelijkheid afgenomen. 

Door de overwinning neemt De Graafschap de zestiende stek op doelsaldo over van FC Emmen. De voorsprong op hekkensluiter NAC Breda is nu acht punten, maar de Brabanders komen zaterdagavond nog in actie tegen FC Utrecht. De veilige vijftiende plek, nu in handen van Excelsior, is met één punt achterstand binnen handbereik voor de Superboeren. Heerenveen blijft steken op plaats acht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws