'Heb tegen Ten Hag gezegd dat het om kwalificatie gaat, ik ga niemand sparen'

'Heb tegen Ten Hag gezegd dat het om kwalificatie gaat, ik ga niemand sparen'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 16:02ma 18-03-2019 om 16:02

Bondscoach Ronald Koeman gaat spelers die met kleine pijntjes kampen níet sparen voor het aanstaande EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Daarmee doelt hij onder meer op Frenkie de Jong. 

Tijdens een persconferentie in Zeist werd Koeman maandag gevraagd naar de situatie van De Jong. Afgelopen woensdag ontbrak de Ajax-middenvelder tijdens het duel met PEC Zwolle (2-1) vanwege een blessure. Koeman heeft het met Erik ten Hag gehad over de situatie van de international. 

"Ik heb met meerdere trainers gesproken, maar alleen om aan te geven wie er geselecteerd zouden worden. Ik heb met Ten Hag gesproken over bijvoorbeeld Frenkie de Jong, maar ik heb ook tegen alle trainers gezegd dat het gaat om EK-kwalificatie en niet om een oefenwedstrijd. Dus ik ga spelers niet sparen."

Jasper Cillessen is nét terug van een blessure die hem lang aan de kant hield. "Ik heb me om Cillessen wel even zorgen gemaakt toen hij geblesseerd raakte. Het ging toen om vier tot vijf weken, dus het zou krap worden. Maar gelukkig is het voortvarend gelopen en heeft hij inmiddels alweer een wedstrijd in de benen."

Oranje speelt aanstaande donderdag tegen Wit-Rusland. Vier dagen later volgt de clash met Duitsland. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws