Odegaard mag niet met buitenlandse media praten: 'Staan we niet voor open'

Odegaard mag niet met buitenlandse media praten: 'Staan we niet voor open'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 22:09ma 18-03-2019 om 22:09

Martin Odegaard wordt door de Noorse voetbalbond uit de wind gehouden en mag zolang hij bij de nationale ploeg is geen interviews geven aan buitenlandse media. De twintigjarige Noor staat sinds hij onder contract staat bij Real Madrid in de schijnwerpers.

Meer dan tien media uit Spanje hebben een interviewverzoek aangevraagd bij de Noorse bond, maar die zijn allemaal afgewezen. "Er wordt snel iets uit zijn verband getrokken", legt perschef Svein Graff uit aan het Noorse VG. "We staan niet open voor interviews met diverse Spaanse en andere buitenlandse media. Een aantal van de Spaanse media opereert anders dan de Noorse media."

"Het feit dat hij bij Real Madrid onder contract staat betekent ook dat dingen sneller uit hun verband worden getrokken en er headlines worden gecreëerd die niet goed zijn voor hem en de nationale ploeg", vervolgt Graff. "Ondanks dat Martin goed met de media omgaat, hebben wij geen invloed over wat er uiteindelijk uit komt."

Odegaard zal de komende dagen alleen Noorse media te woord staan. "Het is goed dat er veel interesse is, maar het is aan ons om een grens te trekken. Hij doet het goed, maar hij wordt geen betere speler als hij in deze media hoort hoe goed hij wel niet is of praat over clubs die mogelijk interesse hebben. Waar hij volgend seizoen speelt en wat hij wil is nu niet relevant."

Lees ook: Naam van Odegaard zingt rond in Amsterdam: 'Ik hoop echt dat-ie naar Ajax gaat'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws