UEFA blundert en leeft eigen regels niet na: PSG ontsnapt aan onderzoek

UEFA blundert en leeft eigen regels niet na: PSG ontsnapt aan onderzoek

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 17:30di 19-03-2019 om 17:30

Een onderzoek naar de financiële situatie bij Paris Saint-Germain wordt níet heropend. PSG ging in beroep nadat bekend werd dat de Europese voetbalbond de gang van zaken bij de club opnieuw onder de loep aan het nemen was. Vanwege een blunder bij de UEFA werd de Franse grootmacht in het gelijk gesteld. 

Wat blijkt: de UEFA heeft regels die het zélf heeft opgesteld, niet nageleefd. In het kader van Financial Fair Play deed de bond eerder al uitgebreid onderzoek naar PSG. In eerste instantie werden er geen financiële malversaties ontdekt; in oktober kwam naar de buiten dat de UEFA tóch weer een onderzoek had ingesteld. PSG ging daarop in beroep bij het Internationaal Sportgerechtshof CAS.

Het CAS laat dinsdag middels een verklaring weten dat PSG in het gelijk is gesteld. De reden is opmerkelijk: de UEFA had veel eerder officieel kenbaar moeten maken dat er opnieuw research werd gedaan. In juni werd het onderzoek heropend, maar de bond liet dat pas medio september formeel weten. Dit had al binnen tien dagen moeten gebeuren, zo staat in de reglementen van de UEFA. Daardoor oordeelt het CAS nu dat de beslissing van de UEFA niet geldig is. 

PSG hoeft zich voorlopig dus niet te bekommeren om een onderzoek én een eventuele straf. Bij aanvang van het nieuwe seizoen mag de UEFA opnieuw een onderzoek instellen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws