Molenaar met stomheid geslagen door ontslag: 'Letterlijk verteld: geen zorgen'

Molenaar met stomheid geslagen door ontslag: 'Letterlijk verteld: geen zorgen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 18:17di 19-03-2019 om 18:17

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:25wo 20-03-2019 om 08:25

Robert Molenaar kreeg woensdagochtend onaangenaam nieuws te horen: de vijftigjarige trainer bleek te zijn ontslagen door Roda JC. Voor Molenaar kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

De nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie voerde de 'tegenvallende resultaten' aan als reden voor het ontslag. Molenaar meent echter dat de prestaties van Roda JC niet beter zijn dan verwacht mag worden van de Limburgers. "In de zomer is er een club bijna failliet gegaan. En die club heet Roda JC", laat hij vanuit zijn woonplaats Roosendaal weten aan FOX Sports. "Toen is er in allerijl een selectie samengesteld die niet past bij de grootte van de club."

"Ik heb elf debutanten gehad, waarvan vier in één wedstrijd. Ik weet niet of dat een Guinness Book of Records-momentje is? Maar dat geeft wel aan in welke nood de club was. Ik heb me altijd integer opgesteld en geen wanklank laten horen."

De trainer stelt dat hij van het bestuur niet de opdracht kreeg om mee te doen om de titel van de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb op de man af gevraagd: hoe gaan wij de technische staf evalueren? Toen is mij letterlijk verteld: maak je daar maar geen zorgen over, als er maar passie en strijd in zit." Met een ontslag had hij geen moment rekening gehouden. "Er waren geen signalen dat dit stond te gebeuren", voegt hij toe in gesprek met de Limburger.

Roda JC liet in zijn persverklaring weten dat Molenaar op non-actief is gesteld. De trainer kreeg echter te horen dat hij permanent ontslagen was en gaf dit ook door aan de spelersgroep. "Ik heb hen verteld dat ik ontslagen was. Dus niet op non-actief gezet, maar ontslagen." Volgens Molenaar waren de spelers net zo verrast als hij over het nieuws.

Lees ook: Roda JC dumpt Molenaar: 'De laatste weken gaven gewoon weinig hoop'

Poll

Begrijp jij de beslissing van Roda JC?

(2112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws