Pastoor beroept zich op specialisme: 'Bij Excelsior en Sparta was geen paniek'

Pastoor beroept zich op specialisme: 'Bij Excelsior en Sparta was geen paniek'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 21:57di 19-03-2019 om 21:57

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:33wo 20-03-2019 om 08:33

Alex Pastoor heeft zich tijdens zijn presentatie bij SRC Altach beroept op zijn expertise in degradatievoetbal. De 52-jarige trainer is door zijn periodes bij Excelsior en Sparta vol vertrouwen voor de taak die hem in Oostenrijk wacht.

"Daar hadden we een plan en we hielden ons eraan. Er was geen paniek, ook al verloren we soms. Uiteindelijk bracht het ons succes", vertelt Pastoor, geciteerd door Voetbal International. Altach heeft slechts één punt meer heeft dan hekkensluiter Wacker Innsbruck in de degradatiepoule. De ploeg die als laatste eindigt daalt af naar het tweede niveau.

Technisch directeur Georg Zellhofer gelooft dat Pastoor de juiste man is. "Vanaf het begin dat we met elkaar hebben gesproken, heb ik er een goed gevoel over. De komende tien wedstrijden telt alleen het resultaat. Ik geloof dat Alex de juiste man is om dat te behalen. Hij heeft veel ervaring, ook op internationaal niveau. Hij heeft zich ook bewezen in promotie- en degradatievoetbal."

Pastoor leidde Excelsior in het seizoen 2009/'10 via de nacompetitie naar de Eredivisie. Een seizoen later wisten de Kralingers zich te handhaven. Dat kunstje herhaalde hij bij stadgenoot Sparta in 2016. Hij werd kampioen met de Kasteel-club en eindigde op het hoogste niveau als vijftiende. Sparta stuurde Pastoor in 2017/'18 de laan uit, maar onder Dick Advocaat degradeerde de club alsnog.

Lees ook: Pastoor keert terug bij oude club en wordt 'Cheftrainer' in Oostenrijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws