'Marc Overmars schrok, maar ik ben blij hoe hij zich heeft opgesteld'

'Marc Overmars schrok, maar ik ben blij hoe hij zich heeft opgesteld'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 06:47wo 20-03-2019 om 06:47

Toen Marc Overmars door Alfred Schreuder op de hoogte werd gebracht van de belangstelling van TSG Hoffenheim, schrok de directeur spelersbeleid van Ajax. De Bundesliga-club heeft de assistent-trainer van Erik Ten Hag voor volgend seizoen aangesteld als hoofdtrainer.

De interesse van Hoffenheim begon ongeveer 2,5 week geleden te spelen. "Na het aangekondigde vertrek van Julian Nagelsmann (naar RB Leipzig, red.) stond ik direct op de lijst met mogelijke opvolgers", vertelt Schreuder aan De Telegraaf. "Ik werd op de hoogte gehouden, maar heel concreet werd het nog niet. Tot begin maart."

En dus werd Overmars op de hoogte gebracht. "In eerste instantie schrok Marc Overmars. Maar ik ben heel dankbaar hoe hij zich naar Hoffenheim toe heeft opgesteld. Marc weet als geen ander dat je het er niet snel uit krijgt als iets in iemands kop zit. Het is een grote uitdaging dat ik het nu als hoofdtrainer mag laten zien."

De spelers en trainers reageerden goed op het aanstaande vertrek van Schreuder. "Veel spelers en mensen uit de staf hebben een berichtje gestuurd. Ze zijn blij voor me en gunnen me de transfer, maar vinden het ook jammer dat ik wegga. Of ik nog Nederlanders meeneem voor in de staf? Ik ben daar vrijdag en dan zullen we dat bespreken."

Lees ook: Ajax-spelers 'lopen weg met Schreuder': 'Heeft invloed op hun keuze volgend jaar'

Poll

Het vertrek van Schreuder is een aderlating voor Ajax

(1873 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws