Ajax-spelers 'lopen weg met Schreuder': 'Heeft invloed op hun keuze volgend jaar'

Ajax-spelers 'lopen weg met Schreuder': 'Heeft invloed op hun keuze volgend jaar'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 19:44di 19-03-2019 om 19:44

Het aanstaande vertrek van assistent-trainer Alfred Schreuder zal zijn sporen nalaten bij Ajax, vermoedt Telegraaf-journalist Mike Verweij. De nieuwe trainer van het Duitse Hoffenheim is geliefd binnen de Amsterdamse spelersgroep.

Volgens Verweij 'lopen veel spelers weg' met Schreuder. Dat de Barnevelder er komend seizoen niet meer bij is, zal volgens de Ajax-watcher gevolgen kunnen hebben. "Ik denk dat het invloed heeft op de keuze van spelers voor volgend seizoen", laat hij weten bij de Telegraaf Podcast. "Veel van hen zien Schreuder ook als hoofdcoach, het tactische brein. Of spelers eerder vertrekken nu Schreuder naar Hoffenheim gaat? Ja, dat denk ik wel."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars verlengde deze week wel zijn contract en tekende voor liefst vijf jaar bij. Arsenal hengelde ook naar de gewezen buitenspeler. "Dat speelde voor Ajax ongetwijfeld ook mee. Arsenal heeft hem benaderd, maar Overmars is nog niet klaar. Hij heeft nog een zoon die op de middelbare school zit, dus het was voor hem nog geen tijd om naar Londen te gaan. Ajax heeft daar heel goed op ingespeeld en een heel goed voorstel gedaan."

Lees ook: Ajax bevestigt vertrek Schreuder: Poulsen vanaf volgend seizoen assistent-trainer

Lees ook: Schreuder blij met overstap: 'Ajax dankbaar voor medewerking en het begrip'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws