'FC Barcelona wilde me meer geld betalen, maar ik koos voor de beste club'

'FC Barcelona wilde me meer geld betalen, maar ik koos voor de beste club'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 07:42wo 20-03-2019 om 07:42

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:48wo 20-03-2019 om 08:48

Flamengo bereikte in mei 2017 een akkoord met Real Madrid over de transfer van Vinicius jr.. De jonge Braziliaan (18) vertelt in Spaanse media dat ook FC Barcelona hem graag wilde hebben.

"Barcelona wilde me meer betalen, maar we kozen niet voor het geld, maar voor het project", vertelt Vinicius aan Cadena SER. "Marcelo en Casemiro spraken met me en hielpen me met mijn keuze voor Madrid."

Vinicius werd al langere tijd gevolgd door grote buitenlandse clubs. "Ik werd voor het eerst benaderd door een Europese club toen ik zestien was, terwijl mijn vader zei dat de pers dingen verzon. Eerst meldde Barça zich, daarna Madrid. Ik bezocht de club en ze vertelden me over het project."

"Alle jonge spelers die hier jong kwamen, kwamen in de basis. Marcelo, Asensio.. Allemaal kwamen ze in de basis. Ik koos voor de beste club. Ik zou het Barça-shirt nooit dragen."

Onder Santiago Solari mocht Vinicius debuteren. Nu heeft de Braziliaan te maken met Zinédine Zidane. "Zidane was een geweldige speler en is nu een geweldige coach. Ik denk dat hij goede dingen voor mij gaat doen. Ik keek video's van hem, hij was geweldig. Casemiro vertelt me dat hij nerveus wordt als hij met Zidane praat, dus het is een legende. Hij heeft alles gewonnen en is heel speciaal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws