Fitte Frenkie de Jong sprak met Koeman over Barça: Dat is altijd prettig

Fitte Frenkie de Jong sprak met Koeman over Barça: "Dat is altijd prettig"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 13:42wo 20-03-2019 om 13:42

Frenkie de Jong is volledig fit en heeft geen last van een blessure die hem afgelopen week in de weg zat bij Ajax. De 21-jarige middenvelder vertelde dat woensdag, tijdens een persconferentie in Zeist. 

De Jong kampte de laatste tijd met pijntjes. Een week geleden hield Ajax-trainer Erik ten Hag hem aan de kant tijdens het thuisduel met PEC Zwolle. Zondag deed De Jong wél weer mee tegen AZ. Twee interlands met Oranje in drie dagen zijn niet te veel gevraagd voor hem, geeft hij aan.

"Als alles goed loopt, kan ik spelen. Soms moet je voorzichtig zijn en het wat rustiger aan doen, maar we hebben genoeg specialisten die het beter weten dan ik", aldus De Jong. Nederland komt deze week in actie tegen Wit-Rusland (donderdag) en Duitsland (zondag). 

Barça
Tijdens de persconferentie zat De Jong naast bondscoach Ronald Koeman. Uiteraard kwam zijn aanstaande transfer naar FC Barcelona nog even ter sprake. De Jong heeft met Koeman gesproken over die stap. "Ik heb zeker dingen gevraagd aan de bondscoach. Hoe het daar was, het leven en bij de club. Het is altijd prettig dat soort dingen vast te weten. We hebben het er regelmatig over gehad, ook voor de transfer. Ik was zeker benieuwd naar wat de trainer te zeggen had."

Lees ook: "Je merkt aan alles dat Koeman het niet eens is met Ten Hag"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws