De Jong en Van der Heide tekenen bij Cambuur: 'Het is allemaal snel gegaan'

De Jong en Van der Heide tekenen bij Cambuur: 'Het is allemaal snel gegaan'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 15:40wo 20-03-2019 om 15:40

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 15:51wo 20-03-2019 om 15:51

Henk de Jong is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van SC Cambuur. Dat nieuws hing al duidelijk in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door de Keuken Kampioen Divisie-club. Sandor van der Heide wordt, zoals verwacht, zijn assistent.

De Jong en Van der Heide tekenen allebei voor drie seizoenen in Leeuwarden. "Nadat ik de knoop bij De Graafschap had doorgehakt is het allemaal snel gegaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de warme band die ik altijd heb gehouden met de club en de supporters", reageert De Jong. "Ik wilde snel duidelijkheid voor alle partijen. De focus van Sandor en mij ligt nu volledig bij een goed einde van de competitie met De Graafschap. Deze club verdient het."

Technisch manager Foeke Booy is blij met het binnenhalen van de trainer: "Iedereen kent het verleden van Henk en Sandor bij onze club. We zijn vooral blij dat we ze voor langere tijd hebben weten te verbinden", liet hij weten.

De Jong gaf eerder deze maand te kennen aan het eind van het seizoen De Graafschap te verlaten. De trainer wil vanwege ziekte van zijn vrouw dichter bij zijn woonplaats Drachten gaan werken. Met Cambuur heeft snel weer een club gevonden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws