Promes biedt Koeman de helpende hand: Multifunctioneel hè, haha

Promes biedt Koeman de helpende hand: "Multifunctioneel hè, haha"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 06:59vr 22-03-2019 om 06:59

Het Nederlands elftal moest het tegen Wit-Rusland in een minuut tijd doen zonder zowel Denzel Dumfries als Kenny Tete, waardoor bondscoach Ronald Koeman in de defensieve problemen zit. Quincy Promes biedt Koeman echter de helpende hand.

Promes viel in als linksbuiten, maar moest na de blessure van Tete rechtsback gaan staan. "Multifunctioneel hè, haha. De trainer weet dat ik bij Sevilla ook op die positie speel", zegt Promes tegen FOX Sports. "Als dan je rechtsback uitvalt en je geen wissels meer hebt, is het logisch dat ik het overneem. Dat doe ik ook graag voor het team."

Zondag wacht Duitsland voor Oranje. "Ik kan het, het maakt niet uit wanneer. Ik kan het nu niet zeggen. Ik kan de positie invullen als er problemen zijn. Ik weet niet hoe de situatie rond Kenny en Denzel is. Mijn eerste focus ligt niet op die positie, dus we gaan het komende week zien."

Promes geeft toe dat rechtsback zijn 'nooit went'. "Want het is m'n positie niet. Maar ik kan er steeds wel beter uit de voeten. Het is alleen maar goed voor het team."

Lees ook: Koeman moet reserves aanspreken: 'Dan gebeurt dit bij de eerste versnelling...'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws