Update: Koeman heeft zijn beslissing genomen, Hateboer sluit aan bij Oranje

Update: Koeman heeft zijn beslissing genomen, Hateboer sluit aan bij Oranje

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 10:35vr 22-03-2019 om 10:35

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 11:26vr 22-03-2019 om 11:26

Oranje-bondscoach Ronald Koeman zit na Nederland-Wit-Rusland niet meer zo ruim in zijn rechtsbacks. Kenny Tete loste na rust de niet geheel fitte Denzel Dumfries af, maar moest al na welgeteld veertig seconden naar zijn bovenbeen grijpen.

Koeman had al drie keer gewisseld en Oranje moest de wedstrijd met tien man uitspelen. "Ik hoorde van de dokter dat Denzel last van zijn lies heeft. Dan komt Tete erin en dan gebeurt meteen bij de eerste versnelling dit... Het was in ieder geval een goede test: we hebben laten zien dat we ook met tien man kunnen scoren", liet de bondscoach na afloop weten aan de NOS.

Of Koeman nog een extra rechtsback bij de selectie gaat halen, moet nog blijken. "We gaan zo zitten met de dokter. Aan wie ik denk? Een rechtsback haha. Daryl Janmaat of Hans Hateboer, één van die twee wordt het."

Update 22/3 10.35: De keuze van Koeman is op Hateboer gevallen, meldt Oranje vrijdagochtend via de officiële kanalen. De rechtsback van Atalanta Bergamo voegt zich later op de vrijdag bij de selectie, als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Tete.

Lees ook: Koeman riep Oranje tot de orde: 'Meer hakjes dan in het hele vorige jaar'

Poll

Wie zou jij eerder bij de selectie halen?

(1320 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws