FC Utrecht staat wél stil bij schietpartij: rouwbanden, minuut stilte en applaus

FC Utrecht staat wél stil bij schietpartij: rouwbanden, minuut stilte en applaus

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 10:20vr 22-03-2019 om 10:20

FC Utrecht gaat na de interlandperiode uitgebreid stilstaan bij de geruchtmakende schietpartij op het 24 Oktoberplein van maandagochtend. De huidige nummer zes van de Eredivisie speelt op zondag 31 maart tegen Feyenoord.

De spelers zullen dan rouwbanden dragen en voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht nemen, schrijft FC Utrecht op de clubsite. Van tevoren worden de 'first responders' geëerd. In minuut achttien – de schietpartij vond plaats op 18 maart – zal een collectief applaus ten gehore worden gebracht. FC Utrecht roept zijn fans op om massaal met een rood-witte sjaal naar de Galgenwaard te komen.

De KNVB besloot deze week om voorafgaand aan Nederland-Wit-Rusland géén minuut stilte te houden. De voetbalbond hield zich aan het protocol. "Er is door de overheid geen nationale dag van rouw afgekondigd. Was dat wel gebeurd, dan zouden wij de aanslag in Utrecht wel herdenken", motiveerde een woordvoerder de beslissing. Deze handelswijze kwam de KNVB op forse kritiek van Telegraaf-journalist Valentijn Driessen te staan.

FC Utrecht en Feyenoord trappen op zondagmiddag 31 maart om 14.30 uur af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws