Hij zal ervoor zorgen dat Ajax niet het Bayern München van Nederland wordt

"Hij zal ervoor zorgen dat Ajax niet het Bayern München van Nederland wordt"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 16:24vr 22-03-2019 om 16:24

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 16:37vr 22-03-2019 om 16:37

PSV-commissaris Robert van der Wallen speelt een belangrijke rol in de zoektocht van de Eredivisie-koploper naar een nieuwe hoofdsponsor. Toch hoeven de Eindhovenaren niet te verwachten dat de 52-jarige miljardair zélf miljoenen in de club gaat pompen.

"Robert van der Wallen is natuurlijk geen Sinterklaas", lacht Tom Wouda, samensteller van de Quote 500, in gesprek met Voetbal International. Hij maakte een paar jaar geleden een portret over Van der Wallen. "Ik zie in hem ook niet dé suikeroom van PSV. Hij zal geen cheque van vijftig miljoen euro uitschrijven en zeggen: Alsjeblieft, succes ermee. Van der Wallen laat het breed hangen, maar geld in een voetbalclub steken, is in mijn ogen een van de meest onzekere beleggingen."

"Ik zie hem het financiële gat met Ajax niet dichten als die club te ver weg loopt", vervolgt Wouda. "Van der Wallen is een ondernemer, die geen geld kiepert in iets waarvan hij niet weet hoeveel het oplevert." Dat betekent niet dat hij zich er zomaar bij neerlegt dat de Amsterdammers afstand nemen. "Ik denk wel dat hij met partners als ASML, VDL en de Mandemakersgroep een tandje bijschakelt als het nodig is. Hij zal zijn netwerk heel erg aanzwengelen om ervoor te zorgen dat Ajax niet het Bayern München van Nederland wordt."

Volgens VI maakt PSV binnen een paar weken de nieuwe hoofdsponsor bekend. Het weekblad schetst een situatie, waarin volgend seizoen Brainport Eindhoven op het shirt staat. Vier bedrijven die de handen ineen slaan en jaarlijks elk anderhalf miljoen euro in de club pompen.

Lees ookHoofdsponsors in de Eredivisie: Ajax troeft iedereen af, PSV nog altijd op zoek

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws