De Boer: 'Om iedere kans op ergernis te vermijden pas ik mijn gedrag aan'

De Boer: 'Om iedere kans op ergernis te vermijden pas ik mijn gedrag aan'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 19:12vr 22-03-2019 om 19:12

Frank de Boer ziet zijn korte periodes bij Internazionale en Crystal Palace als een wijze les. Dat stelt de Noord-Hollandse trainer in gesprek met Voetbal International. Hij gelooft nog altijd dat zijn avontuur bij Atlanta United in de MLS wél een succes wordt.

Bang dat zijn reputatie een deuk heeft opgelopen, is De Boer niet. "Het is natuurlijk nooit lekker ergens snel te moeten vertrekken. Zeker niet als je met de beste intenties keihard aan het werk bent. Mensen hebben daar een mening over en dat snap ik ook wel. Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind: ik kan mezelf nog altijd recht aankijken in de spiegel."

"Ik heb duizend procent gegeven aan de clubs waar ik heb gewerkt", vervolgt De Boer. "Heb nergens spelletjes gespeeld. Verder hou ik me niet zo bezig met mijn reputatie. Ik weet dat ik dat vak beheers, dat heb ik bij Ajax laten zien. Daar hou ik me aan vast. Als je goede ideeën hebt en hard werkt, word je daar uiteindelijk voor beloond. Daar ben ik heilig van overtuigd."

De Boer heeft geleerd in Italië en Engeland. Bij Crystal Palace stoorden de spelers zich aan de deelname van De Boer aan oefeningen in traptechniek. Dat doet hij nauwelijks meer. "Terwijl ik het hartstikke leuk vind zelf nog een balletje te trappen. Die aanpassing vind ik persoonlijk jammer. Maar het gaat niet om mij, het gaat om de spelers en hun prestaties. Dus om iedere kans op ergernis te vermijden, pas ik mijn gedrag aan. Het is niet anders."

Lees ook: De Boer nu al in de problemen: Atlanta weet ook derde MLS-duel niet te winnen

Poll

Gaat De Boer in Atlanta wél slagen?

(8526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws