'Als het nu crisis is in Duitsland, wat was het dan bij ons de laatste vier jaar?'

'Als het nu crisis is in Duitsland, wat was het dan bij ons de laatste vier jaar?'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 16:38za 23-03-2019 om 16:38

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 17:03za 23-03-2019 om 17:03

Marten de Roon denkt niet dat het Nederlands elftal de favoriet is tijdens de clash met Duitsland van zondagavond. Dat Oranje tijdens de onderlinge Nations League-wedstrijden nog vier punten pakte tegen de Oosterburen, zegt de controleur uit Zwijndrecht niet veel.

Die Mannschaft degradeerde uiteindelijk uit Divisie A van de Nations League en bondscoach Joachim Löw kwam onder grote druk te staan. "Ach, als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons de afgelopen vier jaar", relativeert De Roon echter in gesprek met NUsport.

Volgens de middenvelder van Atalanta Bergamo bulkt Duitsland nog steeds van het talent, met Leroy Sané als grote blikvanger. "Dan heb je Gnabry, Brandt en Werner nog. En achterin Süle en Kehrer. Met zulke spelers is Duitsland echt niet minder geworden."

De 2-2 in Gelsenkirchen
Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in Gelsenkirchen had Nederland bovendien het geluk aan zijn zijde: Oranje maakte in de laatste vijf minuten een 2-0 achterstand goed. "Duitsland was beter, maar wij hadden mazzel. Ik denk dat we die wedstrijd 75 minuten aan het zoeken waren voordat we iets creëerden", herinnert De Roon zich. "Zo lastig kan het nu weer worden. Ik zie Oranje daarom nog steeds als underdog."

Nederland en Duitsland trappen zondagavond om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook: De Roon: 'Het zou ook gek zijn om die Duitse jongens dat te verwijten'

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws