Utrecht-fans boycotten gesprek met KNVB: 'Hoe ver sta je van de maatschappij af?'

Utrecht-fans boycotten gesprek met KNVB: 'Hoe ver sta je van de maatschappij af?'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 16:57za 23-03-2019 om 16:57

De supporters van FC Utrecht hebben zaterdag het overleg met het zogeheten Supporterscollectief van de KNVB geboycot. De Utrechtse fans vinden het onbegrijpelijk dat de voetbalbond voor de interland tegen Wit-Rusland geen minuut stilte in acht nam, naar aanleiding van de schietpartij op het Utrechtse 24 Oktoberplein.

De KNVB beriep zich op 'het protocol', tot grote verontwaardiging van de Utrechtse delegatie. "Uit respect naar de slachtoffers, hun familie en vrienden, de hulpverleners en alle overig betrokkenen had de KNVB, even los van de status van zo'n protocol, daarvan af moeten wijken", liet Christian van der Mark, voorzitter van de Utrechtse supportersvereniging True Support, weten in een statement, dat hij voorlas tijdens de bijeenkomst in Zeist.

Van der Mark verwees naar gebeurtenissen in het verleden waarbij wél rouwbanden werden gedragen. "Toen het kindje van Boulahrouz (tijdens het EK 2008, red.) overleed, werden er rouwbanden gedragen. Bij het overlijden van Johan Cruijff en Eberhard van der Laan werden er rouwbanden gedragen en werd een minuut stilte in acht genomen. Dit zonder dat er door de overheid 'nationale rouw' was afgekondigd", somde de FC Utrecht-fan op. "Volkomen terecht dat hen het respect is betuigd wat zij verdienden."

Na de schietpartij in Utrecht werd er echter geen nationale rouw afgekondigd, waarna het Nederlands elftal ook geen rouwbanden droeg en geen minuut stilte hield. "Absurd gewoon", vinden de Utrechtse supporters. "KNVB, hoe ver sta je van de maatschappij en de leden af? (...) "Er is toch wel iemand in de hoogste geleding bij de KNVB met enig gezond verstand? De vraag stellen is deze beantwoorden. Helaas…"

Lees ook: FC Utrecht staat wél stil bij schietpartij: rouwbanden, minuut stilte en applaus

Poll

Had de KNVB een minuut stilte in acht moeten nemen voor Nederland-Wit-Rusland?

(1480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws