'Iets Nederlands om opeens te denken dat wij nu de favoriet zijn, wel grappig'

'Iets Nederlands om opeens te denken dat wij nu de favoriet zijn, wel grappig'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 07:39zo 24-03-2019 om 07:39

Matthijs de Ligt vindt het opmerkelijk dat Nederland opeens de favoriet is voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland. Een klein jaar geleden zou dit nog ondenkbaar zijn, beseft de negentienjarige Ajax-aanvoerder.

Sinds de zomer is er echter veel veranderd: de regerend wereldkampioen werd roemloos uitgeschakeld op het WK in Rusland en eindigde onderaan in zijn Nations League-poule met Nederland en Frankrijk. De Ligt is echter op zijn hoede "Het is wel iets Nederlands om opeens te denken dat wij de favoriet zijn, dat vind ik altijd wel grappig", vertelt de centrale verdediger aan De Telegraaf.

De Ligt merkt dat Duitsland momenteel bouwt aan de toekomst: wereldkampioenen Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller moeten plaatsmaken voor de nieuwe generatie. "Ik denk een beetje wat het Nederlands elftal een jaar geleden ook had", vergelijkt de veertienvoudig Oranje-international. "Ik vind dat ze nog steeds een geweldig elftal hebben, misschien wat frisser zonder de zogenaamde oudgedienden."

Nederland staat zondagavond in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena tegenover Duitsland. De aftrap is om 20.45 uur.

Lees ook: 'Als het nu crisis is in Duitsland, wat was het dan bij ons de laatste vier jaar?'

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws