Janssen breekt lans voor oud-ploeggenoot: 'Laat Oranje nog meer voetballen'

Janssen breekt lans voor oud-ploeggenoot: 'Laat Oranje nog meer voetballen'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 08:19zo 24-03-2019 om 08:19

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 08:26zo 24-03-2019 om 08:26

Oranje-bondscoach Ronald Koeman kan beter met Davy Pröpper op het middenveld spelen dan met Marten de Roon, vindt Theo Janssen. De VTBL-analist heeft een hoge pet op van zijn oud-ploeggenoot bij Vitesse.

Janssen reageerde zaterdagavond bevestigend op een kijkersvraag. "Honderd procent, ben ik het helemaal mee eens", aldus de 37-jarige oud-middenvelder. "Ik snap wel dat je tegen sommige tegenstanders, zoals Duitsland, een type-De Roon neerzet: die is verdedigend sterk en loopt de gaatjes dicht als Frenkie de Jong aanvallend iets doet. Maar Davy brengt het Nederlands elftal nog meer aan het voetballen."

Pröpper viel donderdagavond tegen Wit-Rusland na één helft in voor De Roon. "Hij speelde wel heel veel terug, eigenlijk hetzelfde als De Roon", beaamt Janssen. "Maar voor zijn blessure deed hij dat heel anders. En toen speelde het Nederlands elftal beter voetbal dan nu."

De Roon staat zondagavond waarschijnlijk weer in de basis bij Oranje, dat het in Amsterdam opneemt tegen Duitsland. De aftrap is om 20.45 uur.

Poll

Wie zie jij liever op het Oranje-middenveld?

(1294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws