Schöne: 'Als je echt moet kiezen... Champions League winnen is wel heel bijzonder'

Schöne: 'Als je echt moet kiezen... Champions League winnen is wel heel bijzonder'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 16:08zo 24-03-2019 om 16:08

Lasse Schöne is van mening dat Ajax met de huidige selectie kampioen moet worden. De Deense middenvelder weet dat na dit seizoen meerdere Ajacieden zullen vertrekken.

"Frenkie zal waarschijnlijk niet de enige zijn (die vertrekt red.)", aldus Schöne in gesprek met het Deense Bold. We moeten iets winnen dit seizoen. Als het opnieuw een seizoen zonder titels wordt, zou dat buitengewoon teleurstellend zijn." De nederlaag tegen AZ was dan ook een grote teleurstelling. "Maar het was verdiend. We waren niet goed. We waren moe en hadden niet dezelfde energie als de wedstrijden daarvoor", vindt Schöne.

Cruciaal in de titelstrijd is de wedstrijd tegen PSV, volgende week zondag. Na de nederlaag tegen AZ is de missie tegen PSV nog altijd hetzelfde. "We moeten PSV verslaan, en als we dat doen is de kampioensstrijd weer helemaal open."

En wat als Schöne moet kiezen tussen landskampioen worden en de Champions League winnen? "Ik wil gewoon winnen. Maar als je echt moet kiezen... de Champions League is wel heel bijzonder om te winnen, laat ik dat zeggen. Maar ik win ze liever allebei."

Lees ookSchöne herstelt: 'Ik ben verkeerd begrepen, het was wél de bedoeling'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wordt kampioen?

(3494 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws