'Een van moeilijkste interlands' van De Ligt: 'Dat mag verdediger niet overkomen'

'Een van moeilijkste interlands' van De Ligt: 'Dat mag verdediger niet overkomen'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 07:42ma 25-03-2019 om 07:42

Matthijs de Ligt had zondagavond tijdens het EK-kwalificatieduel tussen het Nederlands elftal en Duitsland de handen vol aan Leroy Sané en Serge Gnabry. De Telegraaf-rapporteur Ben Wijnstekers is kritisch op de negentienjarige verdediger van Ajax.

"Dit was voor hem een van zijn moeilijkste interlands", stelt de oud-international, die De Ligt een 6,5 geeft. "De vele positiewisselingen bij de Duitsers, die met hun snelle aanvallers maar bleven switchen en de verdediging van Oranje uit elkaar trokken, waren hem bij fases te veel. Dit was gewoon niet voldoende van zijn kant."

"Natuurlijk maakte hij na rust een prima doelpunt met het hoofd, maar wat blijft hangen is ook het beeld dat hij op zijn gat ligt in de eigen zestienmeter op het moment dat Leroy Sané kan scoren", aldus Wijnstekers. "Dat mag een verdediger niet overkomen. Je moet als centrale verdediger betrouwbaarheid uitstralen en dit optreden was gewoon niet solide genoeg."

Ook Ajax-teamgenoot Frenkie de Jong kreeg een 6,5. "Ik vind hem op zijn best als hij zich echt op het middenveld laat zien en als hij overtuigend is. Er moet een wisselwerking zijn met de andere middenvelders en de verdedigers achter hem. Tegen een grote ploeg als Duitsland word je echt getest en moet je een antwoord hebben op de vele positiewisselingen. Frenkie was een hele tijd zoekende."

Lees ookVan Hanegem adviseert De Ligt: 'Onze geroemde verdedigers wisten dat niet'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws