'Ik ben niet voor het geld weggegaan, ik blijf Feyenoord dankbaar'

'Ik ben niet voor het geld weggegaan, ik blijf Feyenoord dankbaar'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 08:15ma 25-03-2019 om 08:15

Tahith Chong houdt zich niet bezig met zijn toekomst. Manchester United wil het nog één seizoen doorlopende contract van de negentienjarige vleugelaanvaller openbreken en verlengen.

Chong laat de onderhandelingen aan zijn zaakwaarnemers. "Ik concentreer me op het sportieve, dat lijkt mij het meest verstandige", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik voetbal nu en hoe mijn toekomst eruit zal zien, dat is echt iets voor later. Eerst deze dagen bij Jong Oranje, vervolgens de rest van het seizoen bij United. Daarna zien we wel weer verder. Zo sta ik er in. Het klinkt misschien nuchter en dat is het ook."

De Engelse topclub ziet toekomst in Chong, nadat hij op jonge leeftijd werd weggekaapt bij Feyenoord. "Ik ben niet voor het geld weggegaan", zegt de jeugdinternational. "Het was gewoon tijd voor iets anders. United is één van de grootste clubs ter wereld. Als die categorie aanklopt dan moet je dat zien als een unieke kans. Ik blijf Feyenoord dankbaar. Die club gaf mij de kans, dat zal ik nooit vergeten."

Chong stelt niet geïmponeerd te zijn door United, zoals Engelse clubs graag doen. Voor hem geen ontmoeting met de manager en de sterspeler. "Ik zou er sowieso mijn keuze niet vanaf laten hangen. Ik wilde gewoon naar United. Ik wilde op Old Trafford spelen. Ik heb het met mijn ouders besproken en we waren het met elkaar eens. Deze kans moesten we pakken."

Lees ook: Chong maakt excuses aan fans na United-stunt: "Ik kan natuurlijk veel beter"

Poll

Staat Chong een grote toekomst te wachten?

(3258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws