De Jong: 'Toch denk ik dat PSV ons in de openingsfase onder druk wil zetten'

De Jong: 'Toch denk ik dat PSV ons in de openingsfase onder druk wil zetten'

25-03-2019 09:13
54

Na de nederlaag tegen Duitsland (2-3) richten de Oranje-internationals van Ajax en PSV het vizier al snel op de topper van volgende week tussen die twee ploegen. Ajax-middenvelder Frenkie de Jong verwacht dat PSV de nummer twee van de Eredivisie in de beginfase onder druk gaat zetten.

Volgens De Jong werd er in het trainingskamp van Oranje al regelmatig gesproken over de topper van volgende week. "Dan zeiden wij dat we wel wisten hoe PSV ging spelen", aldus De Jong tegenover het Algemeen Dagblad. In Amsterdam kwamen zondag van beide clubs drie spelers in actie voor Oranje. Namens Ajax stonden Daley Blind, Matthijs de Ligt en De Jong in de basis. PSV'er Dumfries begon ook, Steven Bergwijn en Luuk de Jong vielen in.

De Eindhovenaren hebben vijf punten voorsprong op Ajax en doen met een gelijkspel uitstekende zaken. "En toch denk ik dat ze ons zeker in de openingsfase onder druk willen zetten", aldus De Jong. "Maar goed, wij moeten winnen. Zeker na die nederlaag van vorige week in Alkmaar. Als dat lukt, dan ligt alles weer open."

De Jong maakt zich over Oranje in ieder geval niet al te veel zorgen, ondanks de nederlaag van zondag in de Johan Cruijff Arena. "Met onze kwaliteiten moeten we gewoon bij de beste twee in de poule eindigen", vindt hij.