'Brood is een trainer met verstand van zaken, daar moeten we naar luisteren'

'Brood is een trainer met verstand van zaken, daar moeten we naar luisteren'

26-03-2019 11:01 Laatste update: 11:43
14

NAC Breda-directrice Nicole Edelenbos kwam vorige week plots voor een lastige taak te staan. Hoofdtrainer Mitchell van der Gaag stapte op en diens opvolger, Ruud Brood, kwam met het verzoek tot andere assistent-trainers.  

Brood gaf bij zijn aanstelling aan dat hij tot 1 juli werkzaam wil blijven in Breda. "Wij vonden dat niet erg, omdat de focus ligt op de komende wedstrijden", zegt Edelenbos in gesprek met BN DeStem. "In mei gaan we evalueren. Het heeft niet met degradatie te maken of hij blijft of niet, meer hoe de samenwerking bevalt.

De interim-directrice vertelt dat de naam van Brood binnen de club veelvuldig werd genoemd. "Wij hebben veel vertrouwen in hem, omdat hij iemand is met veel verstand van zaken. Dat hij zijn eigen beleid wil maken, daar moet je in meegaan. Dat is hoe het soms werkt in de voetballerij."

Edelenbos heeft tevens vertrouwen in de nieuwe assistenten (Willem Weijs en Regillio Vrede) van Brood, die op verzoek van hem werden aangewezen. Clubicoon Rob Penders werd daardoor de laan uitgestuurd  "Samen met zijn nieuwe assistenten hopen wij dat hij een positieve dynamiek kan veroorzaken. Hij is een ervaren trainer die door veel mensen is aanbevolen, daar moeten wij naar luisteren."

Lees ook: 'Op zich is er niet zoveel veranderd bij NAC. Alles ligt nog steeds op straat'