'Op zich is er niet zoveel veranderd bij NAC. Alles ligt nog steeds op straat'

'Op zich is er niet zoveel veranderd bij NAC. Alles ligt nog steeds op straat'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 07:55di 26-03-2019 om 07:55

Laatste update: dinsdag 26 maart 2019 om 09:26di 26-03-2019 om 09:26

Ruud Brood beseft maar al te goed dat hij aan een lastige missie is begonnen. De nieuwe trainer van NAC Breda heeft nog acht wedstrijden de tijd om de Brabanders van de laatste plek in de Eredivisie te krijgen.

'Het onmogelijke mogelijk maken', noemt Brood het zelf. Dat NAC een rumoerig seizoen doormaakt, schrikt de 56-jarige trainer niet af. "Op zich is er niet zoveel veranderd. Alles ligt nog steeds op straat, net als dertig jaar geleden in mijn tijd als speler. Daar verbaas ik mij niet over", vertelt hij aan BN DeStem. "Het is een dynamische club die altijd in beweging is. Er komen meer mensen naar het stadion dan bij een subtopper als AZ. Ik zei altijd gekscherend: als het bij NAC een dag rustig is, klopt er iets niet."

Brood deinst ook niet terug voor impopulaire maatregelen. De trainer heeft Regillio Vrede en Willem Weijs in zijn technische staf opgenomen, ten koste van Maurice Verberne en clubicoon Rob Penders. "Als je wilt veranderen, is het niet alleen aan de hoofdtrainer. Wat voor prikkel kun je de selectie geven?", verklaart hij. "De conclusie was dat we andere gezichten voor de groep wilden hebben."

Lees ook: Brood onthult op eerste werkdag afspraak met NAC: 'Moeten ze niet willen'

Poll

Gaat het Brood lukken om NAC in de Eredivisie te houden?

(2367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws