Interesse in Klaassen bij Everton: Ik heb twee, drie weken getwijfeld

Interesse in Klaassen bij Everton: "Ik heb twee, drie weken getwijfeld"

27-03-2019 21:00 Laatste update: 21:05
30

Davy Klaassen is na een mislukt avontuur bij Everton weer helemaal opgeleefd bij Werder Bremen. Afgelopen zomer tekende de middenvelder in Duitsland voor een recordbedrag, maar bijna had hij een halfjaar daarvoor al de overstap gemaakt. 

Halverwege het seizoen 2017-2018 toonde Werder Bremen al interesse. "Mijn grootste zorg was dat ik niet goed wist welke beslissing ik moest nemen", vertelt Klaassen in een podcast op de clubwebsite. "Mijn transfer naar Everton was heel logisch, maar pakte niet goed uit. Ik dacht dan ook: wat kan ik nu het beste doen? Ik heb twee, drie weken getwijfeld."

Uiteindelijk bleef Klaassen tot de zomer in Liverpool. "In aanloop naar de zomer dacht ik ook nog: ik blijf bij Everton, er komt een nieuwe trainer aan. Maar die gaf na drie, vier dagen al aan dat ik mocht vertrekken. Dat was eigenlijk wel goed, dat hij meteen zo duidelijk was. Een paar dagen daarna zijn we in gesprek gegaan met Werder Bremen en heb ik met de trainer gesproken. Toen werd voor mij duidelijk dat ik hier naartoe wilde komen."

In de zomer vloog de trainer van Werder naar Engeland om Klaassen te overtuigen. "Dat hij naar mij toe vloog was een belangrijk signaal dat hij mij wilde hebben. Dat deed me heel goed. Maar de inhoud van ons gesprek was uiteindelijk een stuk belangrijker." Uiteindelijk waren Klaassen en zijn vriendin overtuigd. "Eigenlijk zei zij direct na het gesprek al: ja, dit ziet er goed uit. Ze komen speciaal voor jou hierheen en hun tactische verhaal klinkt ook goed. We hebben er nog een nachtje over geslapen, maar eigenlijk waren we er al uit."