'We zijn niet langer best of the rest, maar behoren tot top-vier van Eredivisie'

'We zijn niet langer best of the rest, maar behoren tot top-vier van Eredivisie'

29-03-2019 08:24
65

Marco Bizot steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De 28-jarige doelman is een steunpilaar bij AZ en mag zich inmiddels de derde keeper noemen van het Nederlands elftal.

"Bij AZ ligt niet mijn plafond", verklapt Bizot in De Telegraaf. "Bij Oranje ben ik de aanpassing voorbij, ik kan het niveau dat een paar levels hoger ligt inmiddels aan. Ik voel dat er nog voldoende marge is om mezelf te verbeteren. Of ik droom van een transfer? Ja, daar droom ik zeker van. Ik heb nog nooit langer dan drie jaar bij een club gezeten en ben bij AZ bezig aan mijn tweede seizoen. Ik heb een contract tot 2021, ben ambitieus en houd dus mijn ogen open."

Bizot was voor de interlandperiode een van de uitblinkers bij AZ in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-0). "We zijn niet langer best of the rest, maar behoren nu structureel tot de topvier van de Eredivisie", meent de doelman. "De zege op Ajax twee weken geleden was daarvan een bevestiging. Het moraal in ons team is sowieso hoog, we zijn de best presterende ploeg van de tweede seizoenshelft."

Toch kwam de uitschakeling tegen Willem II in de halve finale van de KNVB Beker hard aan. "Onze spelers kunnen allemaal stuk voor stuk vreselijk goed voetballen, maar we hebben een relatief jonge ploeg en jonge spelers zijn kwetsbaar op de momenten dat het er echt om gaat. Soms moet je kunnen terugvallen op meer ervaring. Met twee ervaren spelers erbij kunnen we meedoen om de prijzen."

Lees ookPSV'ers leggen Bizot in de watten na winst op Ajax: "Hoefde niets zelf te doen"