PSV'ers leggen Bizot in de watten na winst op Ajax: Hoefde niets zelf te doen

PSV'ers leggen Bizot in de watten na winst op Ajax: "Hoefde niets zelf te doen"

28-03-2019 20:19 Laatste update: 20:24
59

Marco Bizot is geduldig en schikt zich in zijn huidige rol bij het Nederlands elftal. De doelman van AZ werd geselecteerd voor de wedstrijden tegen Wit-Rusland (4-0) en Duitsland (2-3), maar kwam niet in actie.

Voorlopig moet Bizot eerste doelman Jasper Cillessen en tweede doelman Jeroen Zoet in de pikorde voor zich dulden. "Bij keepers ligt het natuurlijk net even iets anders dan bij veldspelers. Veldspelers wissel je toch net even iets makkelijker. Je gaat een keeper niet nog vijf minuten laten invallen als er niemand geblesseerd uitvalt", zegt de doelman tegen AZ TV.  

De keeper van AZ blijft geduldig. "De kans komt vanzelf wel als het zover is en als dat niet gebeurt blijf ik heel hard werken. Ik versta mijn rol en ik weet wat er gevraagd wordt. Dat is prima", aldus Bizot.

Bizot had over luxe overigens niets te klagen tijdens de interlandweek. Daags voor aankomst bij Oranje won hij met AZ van Ajax, PSV's concurrent in de titelstrijd. "Er waren natuurlijk nog wat PSV-spelers die iets blijer aankwamen bij Oranje. Zij hebben me de hele week nog bediend met koffie en wat lekkers. Ik hoefde niets zelf te doen", glimlacht Bizot.