Driessen: 'FC Lienden bood Feyenoord licentie aan, onbespreekbaar voor Van Geel'

Driessen: 'FC Lienden bood Feyenoord licentie aan, onbespreekbaar voor Van Geel'

30-03-2019 10:14 Laatste update: 10:34
54

De onlangs vertrokken Feyenoord-directeur Martin van Geel heeft onlangs de kans laten lopen om Jong Feyenoord alsnog in te laten stromen in de voetbalpiramide, beweert Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf konden de Rotterdamse beloften de licentie van FC Lienden overnemen.

De Tweede Divisie-club uit de Betuwe kampte met financiële tekorten en wilde in december uit de competitie stappen vanwege een 'gebrek aan toekomstperspectief'. "Ik sprak Hans Kraay junior, die bij FC Lienden heeft gezeten. Lienden heeft de licentie beschikbaar gesteld", liet Driessen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. "Dat was voor Van Geel onbespreekbaar, vertelde Hans." FC Lienden benaderde na de jaarwisseling een nieuwe sponsor en besloot om het seizoen toch af te maken: of de club ook volgend seizoen in de hoogste amateurklasse speelt, is nog onduidelijk.

Volgens de chef voetbal van De Telegraaf overzoekt Feyenoord, nu Van Geel afscheid gaat nemen, alsnog de mogelijkheden om een Jong-elftal in de Tweede of Derde Divisie in te laten stromen, al dan niet met de licentie van FC Lienden. De beslissing van Van Geel om Jong Feyenoord niet in het betaald voetbal uit te laten komen, kwam de 58-jarige Brabander op veel kritiek te staan: de Feyenoord-talenten spelen niet wekelijks op topniveau en kunnen zich volgens criticasters niet op dezelfde manier ontwikkelen als spelers van Jong Ajax en Jong PSV.

Lees ook: Van Geel 'niet opgestapt, maar weggestuurd': "Dan behoor je in te grijpen"