Lienden werkt aan doorstart: grote rol voor bij Ajax weggestuurde Wooter

Lienden werkt aan doorstart: grote rol voor bij Ajax weggestuurde Wooter

06-01-2019 14:12
14

Het lijkt erop dat FC Lienden het seizoen in de Tweede Divisie tóch kan afmaken. De club trok zich medio december terug vanwege financiële problemen, maar heeft een nieuwe geldschieter gevonden en krijgt de helpende hand van oud-voetballer Nordin Wooter.

Lienden krijgt hulp van de Wooter Academy van de ex-Ajacied en de Peter Barendse Academy & Soccerschool. De voetbalacademies leveren enkele spelers die voor Lienden uit gaan komen. Wooter vertrok onlangs nog via de achterdeur uit de jeugdopleiding van Ajax.

Ook oud-spits Hans van de Haar speelt een grote rol in het reddingsplan van Lienden. Hij heeft de club als hoofdtrainer behoed voor de ondergang door een nieuwe sponsor te benaderen. Daarnaast vond hij de academies bereid om spelers voor een half jaar af te staan.

"De leden, supporters, spelers en iedereen die FC Lienden een warm hart toedraagt verdienen het niet om op deze manier te stoppen", reageert Van de Haar op de website van Lienden. Hij heeft een aantal spelers ervan overtuigd om 'low budget' te blijven spelen voor de tweededivisionist.

Greene, Sno en Pedro
Mogelijk gaat Van de Haar verder als technisch directeur van Lienden en wordt Wooter de nieuwe hoofdtrainer, schrijft de Gelderlander. Bovendien bestaat de kans dat Lienden in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen VVSB, op zondag 13 januari, aantreedt met oud-profs als Evander Sno, Serginho Greene en Luís Pedro.