Ajax-jeugdtrainer krijgt mot met coördinator en vertrekt: 'Kan niet door één deur'

Ajax-jeugdtrainer krijgt mot met coördinator en vertrekt: 'Kan niet door één deur'

17-12-2018 21:08 Laatste update: 22:14
89

Nordin Wooter zal per 1 januari niet meer werkzaam zijn voor Ajax. De trainer van Ajax O15 had nog een contract tot het einde van het seizoen, dat echter een half jaar eerder dan gepland zal worden beëindigd.

De Amsterdammers hebben het vertrek van Wooter maandag bevestigd via de officiële kanalen. Volgens de club ligt een 'verschil van inzicht over de uitvoering van werkzaamheden van de trainer uit de middenbouw' ten grondslag aan het voortijdige afscheid.

De voormalig buitenspeler zelf is echter een stuk uitgesprokener. "Ik kan niet langer door één deur met de coördinator middenbouw, Percy van Lierop", noemt Wooter man en paard in gesprek met De Telegraaf. De geboren Surinamer zal zich in het nieuwe jaar richten op zijn eigen voetbalschool, de Nordin Wooter Academy.

Wooter brak in de jaren negentig als voetballer door bij Ajax en keerde in 2012 terug als jeugdtrainer. Eerst was hij actief als individuele techniektrainer, vanaf het seizoen 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor het O15-team van Ajax.