NEC is 'erg wilde' Van den Berg drie wedstrijden kwijt na veelbesproken rode kaart

NEC is 'erg wilde' Van den Berg drie wedstrijden kwijt na veelbesproken rode kaart

30-03-2019 11:59 Laatste update: 12:10
42

NEC zal het voorlopig zonder routinier Joey van den Berg moeten stellen. De 33-jarige routinier kreeg vrijdagavond tegen Jong Ajax een directe rode kaart van arbiter Christian Mulder en is voor drie wedstrijden geschorst.

NEC legt zich neer bij de uitspraak van de KNVB en gaat niet tegen de beslissing in beroep, laten de Nijmegenaren zaterdagochtend weten via de officiële kanalen. Van den Berg zal niet van de partij zijn tijdens de wedstrijden tegen Jong AZ en Jong AZ op maandag 1 en 8 april en de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op vrijdag 12 april. NEC reist een week later af naar FC Volendam en kan de 33-jarige Drent dan weer opstellen.

De rode kaart voor Van den Berg zorgde vrijdagavond voor veel tumult in De Goffert. De centrale verdediger zette een tackle op de bal in, maar Mulder vond dat Van den Berg 'heel wild inkwam' en wilde een gele kaart uitdelen. Op dat moment vergreep de NEC'er zich aan de arbiter en mocht hij direct de kleedkamers opzoeken. De Nijmeegse aanhang reageerde zich af met spreekkoren en gooide bier op het veld, waarna Mulder de wedstrijd tijdelijk staakte.

Lees ook: Ploeterend FC Twente wint weer, vijfklapper Sparta, hoofdrol arbitrage in Nijmegen