Van Gelder doet 'gekke' suggestie: Zou voor Memphis en Ajax geweldig zijn

Van Gelder doet 'gekke' suggestie: "Zou voor Memphis en Ajax geweldig zijn"

01-04-2019 06:55
57

Memphis Depay is de laatste maanden uitgegroeid tot één van de sterren bij het Nederlands elftal, maar bij Olympique Lyon wil het al het hele seizoen niet vlotten. Een transfer naar Ajax zou in de zomer een optie kunnen worden, suggereert Jack van Gelder.

Bij het televisieprogramma Rondo op Ziggo Sport is de vorm van Memphis bij Lyon onderwerp van discussie. Ruud Gullit kijkt ervan op dat de oud-PSV'er zo wisselvallig is. "Ik heb Lyon twee keer zien spelen tegen Manchester City (in de Champions League, red.). Ze hebben City gewoon twee keer van de mat gespeeld", aldus Gullit. "Die ploeg kan echt wel wat. Daarom is het zo raar dat Memphis niet hetzelfde kan brengen als bij Oranje."

Van Gelder komt vervolgens met een opvallende suggestie. "Nu zeg ik iets heel geks: Tadic gaat weg, Neres gaat weg, Ziyech gaat weg... Memphis naar Ajax?" Gullit vraagt zich hardop af of de Oranje-aanvaller een move naar Amsterdam wel als een promotie zou zien. "Het zou voor hemzelf en Ajax wel geweldig zijn", reageert tafelgenoot Wim Kieft. "En voor het hele Nederlandse voetbal", voegt Mario Been eraan toe.

Memphis heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij aan het einde van het seizoen een stap wil maken naar de Europese top. Lyon nam hem ruim twee jaar geleden over van Manchester United.