'Lot van Rutten bepaald: clubloze 'opvolger' licht Anderlecht-selectie al door'

'Lot van Rutten bepaald: clubloze 'opvolger' licht Anderlecht-selectie al door'

Gepubliceerd: maandag 1 april 2019 om 13:40ma 01-04-2019 om 13:40

De kans dat Fred Rutten ook na de zomer trainer van Anderlecht is, lijkt nihil. De Deen Kasper Hjulmand wordt al maandenlang aan Paars-Wit gelinkt en stapte maandag op bij FC Nordsjaelland.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Hjulmand hierdoor zijn handen vrij om de selectie van Anderlecht, die inclusief verhuurde spelers liefst 43 (!) man herbergt, door te lichten. De Deen zou alle wedstrijden in de play-offs bekijken en bovendien een analyse maken van alle uitgeleende spelers. Op basis daarvan moet hij beslissen welke spelers hij volgend seizoen kan gebruiken. Rutten beschikt in Brussel over een contract voor onbepaalde duur en kan daardoor relatief eenvoudig aan de kant gezet worden.

Rutten en de zijnen begonnen zaterdag aan de play-offs met een uitduel tegen koploper Racing Genk en gingen met 3-0 kopje onder. De nummer vier staat hiermee negen punten achter op de lijstaanvoerder en moet ook nog Club Brugge en Standard Luik voor zich dulden. Anderlecht dreigt hierdoor voor het eerst deze eeuw buiten de top-drie van de Jupiler Pro League te vallen.

Lees ook: Rutten begon 'op min vijf': 'Alleen een titel kan hem in het zadel houden'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws