The Mirror: Ajax ziet in Pröpper vervanger De Jong en moet clubrecord breken

The Mirror: Ajax ziet in Pröpper vervanger De Jong en moet clubrecord breken

01-04-2019 20:35 Laatste update: 21:24
111

Ajax ziet in Davy Pröpper de ideale vervanger van Frenkie de Jong. Dat meldt de Engelse boulevardkrant The Mirror. Directeur spelersbeleid Marc Overmars is groot fan van Pröpper, die hij al eerder naar Amsterdam wilde halen.

Het is niet voor het eerst dat Pröpper en Ajax aan elkaar gelinkt worden. De Telegraaf bracht de twee partijen onlangs voorzichtig met elkaar in verband. Pröpper reageerde daar lacherig op en vertelde dat er absoluut niets speelt. The Mirror meldt nu dat Ajax wel degelijk geïnteresseerd is in Pröpper en dat de club in hem een vervanger van De Jong ziet, die na dit seizoen voor FC Barcelona speelt.

Pröpper maakte in de zomer van 2017 voor vijftien miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton & Hove Albion. The Mirror schrijft dat Ajax 21 miljoen euro moet betalen voor de vijftienvoudig Oranje-international.

Overmars wilde Pröpper naar Ajax halen toen hij nog speler van Vitesse was. Uiteindelijk ging PSV er met hem vandoor. In Eindhoven had Pröpper weinig aanpassingstijd nodig.