Update: Pröpper moet lachen: 'Ajax is totaal niet aan de orde'

Update: Pröpper moet lachen: 'Ajax is totaal niet aan de orde'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 09:10vr 22-03-2019 om 09:10

Freek Jansen van Voetbal International sluit niet uit dat Ajax achter de schermen met Davy Pröpper bezig is. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde de middenvelder van Brighton & Hove Albion al eerder naar Amsterdam halen, toen hij nog bij Vitesse speelde.

"Dat zou ik een heel goede vinden. Het zou me ook niet verbazen", zegt Jansen, Ajax-watcher van VI, in de Pantelic Podcast van FC Afkicken. "Ajax wilde Tadic een paar jaar geleden, maar dat mislukte. Nu hebben ze Tadic gepakt. Ajax wilde Pröpper een paar jaar geleden, maar dat mislukte. Overmars laat niet snel los, al moet het via een omweg."

"Pröpper is echt een heel fijne voetballer. Hij speelt nu anderhalf jaar bij Brighton & Hove Albion. Je kunt misschien een stap hoger maken naar Everton, of terug naar Ajax. Het is een heel slimme, rustige en bescheiden jongen. Hij heeft geen branie. Ik denk dat hij wat toevoegt bij Ajax. Ik weet dat Peter Bosz heel gecharmeerd van hem was. Bij PSV heeft hij het ook goed gedaan."

"Het is een mooie club. En als het zo ver is, ga ik erover nadenken. Maar ik ben ook blij waar ik nu zit", zei Pröpper deze week in De Telegraaf

Lees ook: Pröpper zegt niet meteen nee tegen Ajax: "Ik luister overal naar, ja"

Update 22.3 09:07 uur: Davy Pröpper lacht als hem naar Ajax gevraagd wordt. Volgens de Oranje-middenvelder speelt er niets. "Je komt het gelijk overal tegen, maar ik ben er totaal niet mee bezig. Het is totaal niet aan de orde", vertelt hij aan Veronica Inside. 

Poll

Moet Ajax vol voor Pröpper gaan?

(4962 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws