'Anderlecht klopt aan voor Friese smaakmaker: Heerenveen vraagt 8 miljoen euro'

'Anderlecht klopt aan voor Friese smaakmaker: Heerenveen vraagt 8 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 3 april 2019 om 07:06wo 03-04-2019 om 07:06

Laatste update: woensdag 3 april 2019 om 07:10wo 03-04-2019 om 07:10

Voor Michel Vlap lonkt een transfer naar de Belgische top. Anderlecht wil zich in de zomer versterken en richt zijn pijlen op de smaakmaker van sc Heerenveen, meldt Het Laatste Nieuws woensdag.

De 21-jarige Vlap vormt in Friesland een succesvol duo met de van PSV gehuurde spits Sam Lammers. Bij Anderlecht moet de jeugdinternational de nieuwe spelmaker worden. Hij was dit seizoen in de Eredivisie al goed voor veertien doelpunten en zes assists.

'Bij onze Nederlandse collega's klinkt het dat Vlap wat lijkt op Hans Vanaken: groot, met goeie voeten, spelinzicht en scorend vermogen', zo schrijft de Belgische krant. Anderlecht zal wel flink in de buidel moeten tasten, want Heerenveen mikt naar verluidt op een transfersom van acht miljoen euro. De Friezen dreigen komende zomer al een ander jeugdproduct kwijt te raken. Kik Pierie staat in de belangstelling van Ajax.

Mbokani gevolgd
Verder meldt Het Laatste Nieuws dat Anderlecht ook de situatie van Dieumerci Mbokani op de voet blijft volgen. De Antwerp-spits is na dit seizoen transfervrij, waardoor paars-wit denkt aan een derde samenwerking met de Congolees. Of Fred Rutten komend seizoen nog aan het roer staat bij Anderlecht, is de vraag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws