Oproep aan Ajax-fans: 'Ik hoop dat ze voor hem klappen, dan maak je statement'

Oproep aan Ajax-fans: 'Ik hoop dat ze voor hem klappen, dan maak je statement'

Gepubliceerd: woensdag 3 april 2019 om 07:24wo 03-04-2019 om 07:24

Laatste update: woensdag 3 april 2019 om 08:55wo 03-04-2019 om 08:55

Stanley Menzo hoopt dat de meegereisde Ajax-fans woensdagavond een statement maken tijdens het Eredivisie-duel met FC Emmen. De oud-doelman van de Amsterdammers vindt dat de negentienjarige Kjell Scherpen steun verdient.

Scherpen is hard op weg naar Ajax, maar een deel van de harde kern zit niet op hem te wachten. Zij nemen het de sluitpost kwalijk dat hij zich op elfjarige leeftijd lelijk had uitgelaten over de club. "Echt een schande hoe die jongen is bejegend door een paar fans", zegt Menzo in het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat de Ajax-supporters in het uitvak vanavond voor hem klappen. Dan maak je direct een statement naar die andere groep."

Het is de vraag hoe de jeugdinternational omgaat met alle aandacht. "Natuurlijk zal er wat extra druk op die jongen staan, maar hij moet gewoon de wedstrijd van zijn leven keepen", stelt Menzo. "Zorgen voor de bevestiging dat Ajax hem niet voor niets wil hebben. Emmen staat er zelf ook niet florissant voor. Als topsporter ben je dan maar met één ding bezig: presteren voor de club waar je op dat moment onder contract staat."

Menzo zag Scherpen vooral aan het begin van het seizoen in actie. "Toen maakte hij eerlijk gezegd geen sterke indruk, maar het is knap hoe hij zich in de loop van het seizoen heeft ontwikkeld. Negentien jaar is natuurlijk extreem jong voor een eerste keeper in de Eredivisie. Hij heeft nog tijd om te leren. Ik heb daar wel vertrouwen in. Ajax heeft recent uitstekend werk gedaan met het scouten van de juiste keeper. Eerst Jasper Cillessen, en Andre Onana was natuurlijk ook een schot in de roos."

Poll

Zou Scherpen een goede aanwinst zijn voor Ajax?

(20843 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws