Van Bronckhorst betreurt uitleg na Berghuis-incident: 'Konden dingen voorkomen'

Van Bronckhorst betreurt uitleg na Berghuis-incident: 'Konden dingen voorkomen'

03-04-2019 14:49
56

De kou tussen Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en Steven Berghuis is uit de lucht. De buitenspeler werd zondag vanwege disciplinaire redenen op de bank gezet tegen FC Utrecht, maar lijkt donderdagavond tegen sc Heerenveen weer van de partij te zijn.

Van Bronckhorst liet tijdens de persconferentie van woensdagmiddag weten dat hij met Berghuis van gedachten heeft gewisseld over het incident op de training. "De kans is groot dat Berghuis speelt. Ik heb met hem gesproken en voor mij is het nu wel gedaan." Volgens de trainer toonde Berghuis zich berouwvol. "Hij is altijd heel schuldbewust hoor. Hij maakte ook zijn excuses. We moeten allebei vooruit."

De manier waarop het incident in het nieuws kwam, zorgde zondag voor veel ophef. Van Bronckhorst liet weten dat Berghuis gepasseerd was, maar Berghuis zelf onthulde dat er een incident op de training was geweest, hetgeen tot veel speculatie in de media leidde. De trainer 'wilde zijn team beschermen', maar stelt vast dat die keuze niet goed heeft uitgepakt. "We hadden dingen kunnen voorkomen. Ik zou het nu anders gedaan hebben. Ook voor mij als trainer is dat een les."

Feyenoord trapt donderdagavond om 20.45 uur af tegen sc Heerenveen. Robin van Persie zal afwezig zijn vanwege een blessure.

Lees ook: Berghuis ontkent beschuldigingen van Nolles en Derksen: "Het ging om een tackle"