Pijnlijk ontslag De Gier: 'Heeft alles gegeven, ziet zijn droom uiteenspatten'

Pijnlijk ontslag De Gier: 'Heeft alles gegeven, ziet zijn droom uiteenspatten'

03-04-2019 17:57 Laatste update: 17:59
6

Algemeen directeur Wilco van Schaik deelde maandagavond al aan Jack de Gier mee dat hij werd ontslagen als trainer van NEC. Dat stelt hij in gesprek met Forza NEC.

Van Schaik erkent dat de 4-0 nederlaag tegen Jong AZ mee heeft gespeeld bij het besluit om De Gier de laan uit te sturen. "Je kijkt nooit alleen naar het resultaat van één wedstrijd. Je neemt alles mee wat er in het hele seizoen is gebeurd. Maar het was wel een wanvertoning tegen Jong AZ. Dat neem je mee in je uiteindelijke beslissing, maar zo'n beslissing wordt gevormd uit meerdere onderdelen", vertelt hij tegenover forzanec.nl

De Gier werd diezelfde avond nog ontslagen. "Ik heb Jack na de wedstrijd gesproken en aangegeven dat we een vergadering zouden hebben. Daarbij heb ik bij Jack aangegeven dat ik met hem wilde praten. Hij gaf aan dat hij liever meteen wilde praten. Hij is 's nachts nog naar mij thuis gekomen. Toen heb ik het medegedeeld", legt hij uit.

Volgens Van Schaik voelde De Gier het ontslag wel een beetje aankomen. "Een man van de club, kwam hier naartoe met een droom. Hij heeft keihard gewerkt en alles gegeven, maar ziet zijn droom uiteenspatten. En dat alles bij 'zijn' club. Dat raakte hem en dat is logisch."

Lees ookNachtelijk NEC-overleg: "Een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij"