Nachtelijk NEC-overleg: Een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij

Nachtelijk NEC-overleg: "Een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij"

03-04-2019 12:40
29

NEC-directeur Wilco van Schaik nam deze week de beslissing om trainer Jack de Gier de wacht aan te zeggen. De Nijmegenaren hebben sinds de zomer van 2013 alweer acht hoofdtrainers versleten.

Van Schaik trad in de zomer van 2017 in dienst: sindsdien verving hij Adrie Bogers door Pepijn Lijnders en moest laatstgenoemde plaatsmaken voor De Gier. "Dat verdient niet de schoonheidsprijs. Ook ik heb verkeerde beslissingen genomen, al zit ik hier nog maar anderhalf jaar", spaart de voormalig voetbalcommentator zichzelf niet, in gesprek met Omroep Gelderland. "Het is op technisch vlak zeer onrustig en dat kan zo niet doorgaan."

Het ontslag van De Gier volgde op de smadelijke 4-0 nederlaag bij Jong AZ van maandagavond. De trainer reed 's avonds laat naar het huis van Van Schaik in Breukelen. "Daar hebben we gepraat. Ja, er zat een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij", vertelt de directeur. "Dat is pijnlijk en dat raakt je als mens. Het heeft hem duidelijk veel gedaan. Dit is een hele zwaar job geweest voor hem."

Van Schaik noemt het een 'echt een schande' dat NEC momenteel niet verder komt dan de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar wil zelf van geen wijken weten. "Ik weet wat ik doe en waar ik met NEC naartoe wil."

Lees ook: NEC kiest voor interne tussenoplossing na ontslag van trainer De Gier