NEC kiest voor interne tussenoplossing na ontslag van trainer De Gier

NEC kiest voor interne tussenoplossing na ontslag van trainer De Gier

03-04-2019 09:46 Laatste update: 10:30
27

NEC zal dit seizoen geen opvolger van de ontslagen trainer Jack de Gier meer aanstellen. Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer maken het seizoen af in De Goffert, zo maken de Nijmegenaren bekend.

De Gier en assistent Patrick Pothuizen kregen dinsdag hun congé, een dag na de 4-0 nederlaag tegen Jong AZ. NEC vindt zichzelf daardoor terug op plek veertien in de Keuken Kampioen Divisie. De Groot, Bogers en Meijer moeten het seizoen nog wat kleur zien te geven. De drie gaan werken op basis van gelijkwaardigheid, maar clubicoon De Groot zal het woord naar buiten voeren.

"We hebben heel bewust de keuze gemaakt om deze staf vanuit de interne gelederen samen te stellen, omdat we daarin meer dan voldoende kwaliteit herbergen", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite. "Dat is onder andere te zien aan de huidige prestaties van zowel onze beloftenploeg als onze Onder 19-1, de ploegen van Ron en Rogier."

"Met het toevoegen van Ron en Rogier weten we ons verzekerd van een complementaire staf die de clubcultuur van haver tot gort kent en precies weet wat er wordt gevraagd van het werken voor NEC en in het geval van Ron ook specifiek in een moeilijke situatie zoals deze", vervolgt Van Schaik. "De doelstelling van dit seizoen blijft uiteraard het bereiken van de play-offs, maar we beseffen ons goed dat dit een serieuze uitdaging gaat worden."

Vooral de rol van Bogers is opmerkelijk. Hij werd in de zomer van 2017 aangesteld als assistent, maar maakte al snel promotie. Hoewel hij prima presteerde, keerde hij begin 2018 na de aanstelling van Pepijn Lijnders terug in zijn oorspronkelijke rol. Ook na het vertrek van Lijnders en de aanstelling van De Gier bleef Bogers vervolgens assistent.