'Heeft overstap van zijn veilige kantoor naar vulkaan Feyenoord zwaar onderschat'

'Heeft overstap van zijn veilige kantoor naar vulkaan Feyenoord zwaar onderschat'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 07:43vr 05-04-2019 om 07:43

Laatste update: vrijdag 5 april 2019 om 11:57vr 05-04-2019 om 11:57

Adrie Poldervaart zal na zijn vroegtijdig beëindigde klus bij Excelsior niet meer terugkeren als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij zal niet de enige 'rookie' zijn die sneuvelt in het betaald voetbal. Dat is de verwachting van Valentijn Driessen, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Poldervaart was jarenlang actief bij de club als fysiotherapeut, maar kreeg afgelopen zomer de kans zich als hoofdtrainer te laten zien. 'Bij de amateurs lukte het hem om een spelersgroep te begeesteren. Profspelers zijn toch anders, individualistischer, egoïstischer en dus moet je zeker als gepromoveerde fysio sterk in je schoenen staan om zo’n hels, vaak onderschat karwei tot een goed einde te brengen', schrijft Driessen. 'Stel je je vervolgens zo kwetsbaar op als Poldervaart, zelfs met een vleugje zelfdestructie, dan ben je een prooi voor een gehaaide groep profvoetballers.' 

Driessen denkt dat Poldervaart niet de enige 'rookie' is die sneuvelt in het betaald voetbal. Ook Feyenoord-directeur Jan de Jong kan het binnenkort wel eens ontgelden. 'Hij heeft de overstap van zijn veilige kantoor in Hilversum als NOS-directeur naar vulkaan Feyenoord in De Kuip zwaar onderschat. Overleeft hij de slangenkuil in Rotterdam-Zuid niet dan is zijn goede reputatie ernstig beschadigd', schrijft Driessen.

Lees ookPoldervaart reageert: "Ik gooi 26 jaar en een paar maanden weg, ik weet het"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws