NAC bloeit op na trainerswissel: 'Topsportklimaat creëren, is hij een meester in'

NAC bloeit op na trainerswissel: 'Topsportklimaat creëren, is hij een meester in'

05-04-2019 08:45
31

De trainerswissel bij NAC Breda heeft voordelig uitgepakt voor Anouar Kali. De linksbenige controleur was onder Mitchell van der Gaag buiten de boot gevallen, maar krijgt van diens opvolger Ruud Brood weer een basisplek.

Kali kent Brood nog van het seizoen 2013/2014, toen de twee samenwerkten bij Roda JC. "De trainer is rechtdoorzee, zegt waar het op staat en draait er niet om heen. Daar houd ik van", vertelt de middenvelder aan BN DeStem. "Hij komt van PSV vandaan en is een meester in het creëren van een topsportklimaat." Brood liet tijdens een eerste gesprek direct weten dat hij wilde bouwen op Kali, die blij is met het vertrouwen dat hij krijgt. "Je ziet het nu: ik voel me goed, pak de tweede ballen, voetbal vooruit, win duels en ben de baas op het middenveld."

Wedden

Meer odds

De 27-jarige Utrechter 'wil Van der Gaag niet tekortdoen', maar merkt dat er het een en ander is veranderd na de entree van de nieuwe trainer. "Vroege aanvallende wissels, ander spelsysteem. Of na de training lunchen met dertig in plaats van zestig man", somt hij op. NAC boekte tegen Excelsior prompt de eerste uitzege van het seizoen en de eerste driepunter na de winterstop. "Het kan niet anders of deze zege geeft ons een boost, dit gevoel moeten we vasthouden. Het zit nu ook een keer mee. Voorheen zakten we in elkaar, nu gaan we door en dwingen we de 1-2 af."

NAC leek acht wedstrijden voor het einde al dood en begraven, maar pakte onder Brood vier punten en heeft de achterstand op De Graafschap en FC Emmen plotseling gehalveerd. "We zijn uit de dood herrezen. Dat hadden jullie niet gedacht, hè?", lacht Kali. "We kunnen nog vijftiende worden, dat is ook NAC."

De Bredanaars vervolgen hun degradatiestrijd op zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Op vrijdag 12 april staat de cruciale thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma.