Slopend ritme voor De Boer: 'Meer dan 10.000 kilometer reizen, zelfs hier idioot'

Slopend ritme voor De Boer: 'Meer dan 10.000 kilometer reizen, zelfs hier idioot'

05-04-2019 09:03
28

Frank de Boer beleeft een moeizame start bij Atlanta United, maar zal het naar verwachting langer uitzingen dan bij Internazionale en Crystal Palace. Volgens clubwatcher Doug Roberson zijn er verzachtende omstandigheden voor de ongelukkige seizoensopening.

De regerend Major League Soccer Kampioen had namelijk liefst zeven wedstrijden op het programma in maart. "In die tijd heeft de ploeg meer dan tienduizend kilometer moeten reizen. Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen idioot", vertelt Roberson aan de NOS. "Daarnaast heeft hij een aantal wedstrijden gespeeld in zeer slechte weersomstandigheden en waren er blessures."

De huidige hekkensluiter van de Eastern Conference speelt in april slechts drie wedstrijden en zal zich daarin moeten revancheren. "Minimaal zeven in de komende drie wedstrijden", verwacht de journalist van The Atlanta Journal-Constitution. Wanneer dit niet haalbaar blijkt, zal er echter geen man overboord zijn. "Ze zullen hem echt niet ontslaan. De Boer heeft een vierjarig contract getekend. Atlanta heeft veel vertrouwen in hem."

Dat laatst geldt echter nog niet voor alle supporters: De Boer noemde de Atlanta-aanhang onlangs 'verwend' en moet de fans nog voor zich zien te winnen. "De fans zijn een beetje verdeeld in hun mening over De Boer. Er is een groep dat van hem af wil, maar anderen blijven gewoon achter hem staan. Hij moet gewoon wedstrijden gaan winnen. Zo simpel is het", besluit Roberson.

Lees ook: De Boer 'komt er wel uit' in de VS: 'Maar hij moet beter met zijn woorden omgaan'