Bosz verliest Europese plek aan Weghorst, Stevens in minuut 98 (!) onderuit

06-04-2019 17:21 Laatste update: 18:33
21

Peter Bosz en Bayer Leverkusen moeten serieus vrezen voor het mislopen van Europees voetbal. Die Werkself begon als nummer zeven van de Bundesliga aan het thuisduel met RB Leipzig, maar is na een 2-3 thuisnederlaag gepasseerd door VfL Wolfsburg.

In de eerste helft leek er nochtans weinig aan de hand. Kai Havertz schoot zijn ploeg op 1-0 vanaf elf meter en zorgde na de gelijkmaker van Marcel Sabitzer voor 2-1 met een onnavolgbare krul. Leon Bailey leek zelfs voor 3-1 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd door de VAR. Na een uur spelen kwam Leipzig voor de tweede keer terug door een venijnige uithaal van Timo Werner. Emil Forsberg voltooide de comeback met een benutte penalty en Matheus Cunha besliste de wedstrijd: 2-4.

Het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst kwam thuis op achterstand tegen hekkensluiter Hannover 96, maar won alsnog met 3-1 dankzij twee goals van Renato Steffen en één treffer van Jerome Rousilllon. Die Wölfe lopen hierdoor drie punten uit op Bayer. Werder Bremen en Hoffenheim komen zondag nog in actie en kunnen eveneens uitlopen op de ploeg van Bosz.

Huub Stevens leek met Schalke 04 weer een punt te sprokkelen in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg keek thuis tegen Eintracht Frankfurt al vroeg tegen een achterstand aan na een knappe solo van Ante Rebic, maar Suat Serdar zorgde voor een 1-1 tussenstand. Diezelfde Serdar kreeg in de hectische blessuretijd zijn tweede gele kaart. Eintracht Frankfurt mocht in minuut 98 (!) een penalty nemen en Luka Jovic hield zijn zenuwen in bedwang: 1-2.

Die Königsblauen staan hierdoor nog maar vijf punten voor op nummer zestien VfB Stuttgart. Nummer één-na-laatst 1. FC Nürnberg, met Virgil Misidjan als invaller, leek op weg naar een cruciale overwinning, maar Ozan Kabak bepaalde de eindstand op 1-1. Karim Rekik tenslotte moest met Hertha BSC een 1-2 thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf incasseren.