Update: 'Letschert verbaal recht tegenover Petrovic; incident krijgt staartje'

Update: 'Letschert verbaal recht tegenover Petrovic; incident krijgt staartje'

06-04-2019 22:55 Laatste update: 22:55
47

Timo Letschert bleef zaterdag in de tweede helft van het duel van FC Utrecht bij ADO Den Haag voor straf in de kleedkamer achter. Volgens trainer Dick Advocaat zei de verdediger dingen die niet door de beugel kunnen.

FC Utrecht keek halverwege al tegen een 3-0 achterstand aan in de Hofstad. "Hij zei dingen die niet kunnen en dan ga je eruit", reageert Advocaat tegenover Voetbal International. "In de rust gebeurde er iets, dat kan een speler niet doen. Voor mij was dat genoeg reden om hem te straffen." Utrecht-ploeggenoten stellen tegenover VI dat het incident van invloed was op de tweede helft. De Domstedelingen gingen uiteindelijk met 5-0 onderuit.

"Dit sloeg nergens op", foetert Advocaat bij FOX Sports over de wanvertoning. "Het was een totale offday. Je kunt verliezen, maar niet op deze manier. Het hele elftal was slap. Met het voetbal viel het misschien nog wel mee, maar qua instelling zaten we absoluut niet in de wedstrijd. We gaven de goals ook heel makkelijk weg. Er was geen enkele scherpte in de duels. Dit is onacceptabel."

Advocaat heeft dan ook een boodschap voor zijn spelers. "We hadden morgen een vrije dag, maar dat gaat nu niet door."

Update 22.55 uur: Het incident rond Timo Letschert 'gaat nog wel een staartje krijgen', zo meldt Voetbal International. De verdediger stond verbaal recht tegenover assistent-trainer Zeljko Petrovic. Wat hij precies heeft gezegd, is niet duidelijk.